Menu

Word medewerker klantteam!

Als je houdt van klantcontact en je hebt een brede interesse, dan ga jij de professionele, praktische opleiding voor medewerker klantteam geweldig leuk vinden! Leer aan het DB Vakcollege hoe je de projectleider wordt die na de verkoop het verdere proces accuraat en professioneel begeleidt. Jouw inspanningen dragen bij aan probleemloze montage!

Lees op deze pagina meer over onze unieke opleiding tot medewerker klantteam. Of bekijk de openstaande vacatures.

Vacature-kantoormedewerker

Een boeiende en praktische opleiding

Een dag van een medewerker klantteam is nooit hetzelfde. De opleiding tot medewerker klantteam ook niet. Het is een boeiende, praktische opleiding waarin theorie wordt afgewisseld met gastcolleges bij diverse leveranciers en fabrikanten. Je bezoekt leveranciers waar je specifieke productkennis opdoet.

In een online leeromgeving op onze vestigingen voer je opdrachten uit en maak je je eigen wat je geleerd hebt. Je maakt kennis met de unieke cultuur van ons familiebedrijf waarvan betrokkenheid, oprechtheid en gedrevenheid voor het vak de belangrijkste pijlers zijn.

Daarna ga je stap voor stap deelnemen aan de werkzaamheden binnen een klantteam. Een buddy begeleidt jou en leert je de fijne kneepjes van het vak. Zo ontwikkel jij je verder tot volleerd medewerker klantteam. Na deze opleiding ben je breed inzetbaar in ons keukenbedrijf!

Verkoopadviseur-omscholen

Hoe ziet de opleiding eruit?

Natuurlijk spring je niet direct in het diepe. Stap voor stap bouwen we aan jouw kennis en ervaring aan de hand van een doordachte leermethode. Tijdens deze professionele opleiding leg je een goede basis die je uitbouwt in de praktijk.

Verkoopadviseur-omscholen

Junior opleiding
Tijdens de eerste anderhalf jaar heb je circa 20 lesdagen waarin je de basis van het vak leert. Je volgt lessen van ervaren DB-trainers die het als hun passie zien om aankomend talent voor te bereiden op een veelzijdige, dynamische baan. Stap voor stap volg je het proces vanaf het moment dat jij de order van afdeling verkoop overneemt. We begeleiden je bij het controleren van orders en je doet technisch inzicht op of een order volgens verwachting gerealiseerd kan worden. Zo niet, dan bedenk jij oplossingen. Je leert hoe je een keuken moet bestellen, je zorgt voor de verwerking van inmeetrapporten en maakt de installatietekeningen. Het wordt jouw routine om de klant over elke fase te informeren en je staat open voor vragen of opmerkingen.

Ook leer je wat onze organisatie inhoudt. Na de opleiding zijn er zes terugkomdagen gepland waarin je kennis en ervaring met elkaar deelt en je meer diepgang krijgt. Kom je blanco binnen, dan heb je na deze tijd een stevige basis als projectleider die de aankoop van de klant perfect weet te realiseren.

Medior opleiding
Na de junior opleiding die 1,5 jaar duurt, duik je de diepte in als medior. Hier doe je specifiekere kennis op over apparatuur en andere keukenonderdelen. Ook ga je je meer richten op beleving van keukens als onderdeel van het interieur en maak je je ontwerptechnieken eigen.

Senior
Als senior ga je een keer op bezoek bij een binnenhuis architect en leer je met de hand te schetsen. Ook doe je ervaring op met het omgaan van Engelstalige klanten. Dit alles wordt ondersteund door de elektronische leeromgeving.

Verkoopadviseur-omscholen

Voor wie is de opleiding?

Vacature-kantoormedewerker

Ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Ben jij iemand die er helemaal voor gaat om het de klant tot in detail naar wens te maken? Ben jij accuraat, communicatief sterk en vind jij afspraken nakomen superbelangrijk? Dan pas jij goed bij ons!

Wij bieden je alle ruimte om het vak goed te leren. De werkplekken zijn hierbij modern, je werkt met uitstekende apparatuur en er is veel aandacht voor jou als persoon. Samen met betrokken collega's streven we als familiebedrijf iedere dag opnieuw naar de hoogste klanttevredenheid. Zeker wat betreft het traject na de aankoop, waar jij verantwoordelijk voor bent!

De opleiding tot medewerker klantteam start op meerdere momenten in een jaar. Scholing vindt zowel aan het DB Vakcollege bij Artic Keukens Utrecht plaats als op de vestiging waar je werkzaam bent. Daarnaast leer je in de praktijk bij onze leveranciers.

Heb je interesse in het omscholen tot medewerker klantteam? Solliciteer dan op één van de openstaande vacatures voor medewerker klantteam. Als je bent aangenomen volg je de opleiding aan het DB Vakcollege en ga je daarna aan de slag bij de vestiging waar je werkt. Om zo klanten te na hun aankoop te helpen op 9+ niveau, mooi toch?!

Wil je meer informatie over het omscholen via het DB Vakcollege? Neem dan contact op met onze HR-afdeling (hr@dbkeukengroep.nl). 

Vacature-kantoormedewerker