Menu

Monteur worden zonder ervaring of opleiding?

Stel, je wilt graag keukenmonteur worden. Maar je hebt geen relevante werkervaring of opleiding. Dan zou je kunnen denken dat je geen monteur kunt worden. Gelukkig heb je dat mis. Op het DB Vakcollege (ons eigen opleidingscentrum) kun je je om laten scholen tot keukenmonteur.

Ook als je al keukenmonteur bent en je wilt doorontwikkelen in het vak kun je een opleiding volgen aan het DB Vakcollege. In kleine groepen en op een informele manier leer je in korte tijd alles over de montage van keukens, zowel de basiskennis als de fijne kneepjes van het vak. Je leert dit samen met collega’s en onder begeleiding van een ervaren trainer. Zo word je klaargestoomd voor het vak.

Lees op deze pagina meer over onze unieke montage en het DB Vakcollege. Of meld je direct aan voor meer informatie en een kennismaking.

Onze unieke montage van keukens en badkamers

Binnen DB Keukens streven we naar de hoogste waardering van onze klanten en medewerkers. Een groot deel van ons succes ligt bij onze unieke montage, welke wordt uitgevoerd door eigen monteurs in dienst van DB Keukens. Een vakkundig team van medewerkers met gevoel voor de meest kleine details gaat iedere dag weer voor een perfecte montage van keukens en badkamers.

Het werken met eigen montageteams zorgt ervoor dat wij de kwaliteit van onze montage hoog kunnen houden, om zo de hoge waardering van klanten te behouden. Dat klanten dit waarderen blijkt wel uit het feit dat wij de keukengroep in Nederland zijn met de hoogste klanttevredenheid! Een compliment voor al onze monteurs.

Team keukenmontage
Keukenmonteur opleiding

Een monteur aan het woord

"Bijna vijftien jaar werk ik met veel plezier bij Arma in Nunspeet. Ik vind het montagewerk prachtig; het is steeds weer een uitdaging om het perfect te doen. We willen gewoon bij iedere klant iets moois neerzetten.

Gemiddeld ben ik zo'n twee dagen bij een klant bezig, meestal alleen. Ik begin met het controleren van de al eerder geleverde keuken, daarna pak ik uit en dan begint het stellen. Vervolgens kan de apparatuur worden geïnstalleerd en het blad worden geplaatst. Dan is het alleen nog een kwestie van afkitten, opruimen en schoonmaken, zodat de klant diezelfde avond nog een vijfgangendiner kan bereiden."

(Magiel den Otter, keukenmonteur bij onze vestiging Arma Keukens en Sanitair)

Wat houdt leren aan het DB Vakcollege in?

Binnen het DB Vakcollege passen we geen standaard lesstof toe, maar kijken we naar jouw competenties en persoonlijke ontwikkeling. Hierdoor sluit iedere training altijd aan bij de praktijk en leer je datgene wat jij nodig hebt om keukenmonteur te worden.

Een ervaren trainer zal je hierbij begeleiden en je de fijne kneepjes van het vak leren, zodat je uiteindelijk zelfstandig op pad kunt. Natuurlijk doe je ook praktijkkennis op, bijvoorbeeld door samen met een collega-monteur keukens te plaatsen. Door een combinatie van theorie en praktijk leiden wij onervaren monteurs op tot vakmensen die het vak verstaan en bijdragen aan onze hoge kwaliteit van montage.

Ook wanneer je al ervaring hebt met de montage van keukens en je wilt je doorontwikkelen, dan kun je uitstekend terecht bij het DB Vakcollege. Afhankelijk van je ervaring stellen wij een opleiding op maat samen, om zo het beste uit jezelf te halen.

DB Vakcollege - het opleidingscentrum voor keukenmonteurs
DB Vakcollege - het opleidingscentrum voor de keukenmonteur en sanitairmonteur

Ja, ik wil meer informatie!

Als jij technisch inzicht hebt en gemotiveerd bent om keukenmonteur te worden, kun je via de onderstaande knop je gegevens achterlaten. Zo weten wij dat je interesse hebt in het omscholen tot keukenmonteur. Mocht er een beschikbare opleidingsplaats zijn, dan zullen wij je benaderen om een keer kennis te maken.

Deze kennismaking vindt plaats op één van onze vestigingen, zodat je meer leert over DB Keukens en wij meer over jou. Onder het genot van een bak koffie vertellen we meer over het werk als monteur, over ons DB Vakcollege en bespreken we de mogelijkheden die er voor jou zijn.

Vacature-keukenmonteur

Werken bij DB Keukens

Bedrijfsfilm DB KeukenGroep

Je gaat werken bij het familiebedrijf DB Keukens. Al onze medewerkers dragen de DB cultuur een warm hart toe, waarvan de belangrijkste kernwaarden zijn: oprecht, betrouwbaar en gedreven. Dat zie je terug in hun werkhouding, ongeacht de functie die ze hebben. Het hechte team van DB Keukens zet zich elke dag weer met plezier en passie in voor een gezamenlijk doel: het ontzorgen van klanten met een droomkeuken of -badkamer.

Wil je meer weten over DB Keukens? Bekijk onze bedrijfsfilm, lees meer over onze geschiedenis of kom gerust een bakkie koffie doen bij één van onze vestigingen. Welkom!

Werken-bij-DB-KeukenGroep-Keukenmonteur
Vacature-leerling-keukenmonteur