Menu

Een eigen opleidingscentrum

Het DB Vakcollege is het opleidingscentrum van DB Keukens. In dit opleidingscentrum bieden wij diverse opleidingen aan voor functies binnen ons bedrijf. Zo leiden wij je op tot Keukenmonteur, Sanitair monteur, Verkoopadviseur of Medewerker klantteam. In al deze functies kunnen wij je opleiden via een professioneel omscholings-traject of met een BBL-opleiding.

Op deze pagina vind je meer informatie over deze opleidingen, het ontstaan van het DB Vakcollege en over het werken bij DB Keukens.

Wat is het DB Vakcollege?

Om te zorgen voor een gedegen opleiding en goede doorontwikkeling van onze medewerkers hebben wij een eigen opleidingscentrum ontwikkeld, het DB Vakcollege. Een uniek concept waarbij (startende) medewerkers professioneel opleiden voor hun functie.

Ervaren medewerkers volgen bij ons DB Vakcollege trainingen en cursussen om zo hun kennis op peil te houden. Dit is belangrijk om ervoor te zorgen dat zij de nieuwste technieken, systemen en producten kennen. Om uiteindelijk onze klanten een dienstverlening te kunnen bieden van het hoogste niveau. ‘Samen groeien naar 'n 9+’ noemen we dat bij DB Keukens.

Veel aandacht voor opleiding en ontwikkeling

Verkoopadviseur-omscholen

Binnen DB Keukens streven we naar de hoogste waardering van onze klanten en medewerkers. Een groot deel van ons succes wordt veroorzaakt doordat we alle werkzaamheden in eigen beheer uitvoeren, van verkoop tot bestellen, logistiek en montage. Daarbij is het belangrijk dat onze medewerkers goed zijn opgeleid en de mogelijkheden hebben om zich door te ontwikkelen in hun vak. Een vakkundig team van medewerkers met gevoel voor de meest kleine details gaat iedere dag weer voor de hoogste klanttevredenheid.

Het werken met eigen medewerkers zorgt ervoor dat wij de kwaliteit van onze dienstverlening hoog kunnen houden, om zo de hoge waardering van klanten te behouden. Dat klanten dit waarderen blijkt wel uit het feit dat wij de keukengroep in Nederland zijn met de hoogste klanttevredenheid! Een compliment voor al onze collega's.

Werken bij DB Keukens

Je gaat werken bij het familiebedrijf DB Keukens. Al onze medewerkers dragen de DB cultuur een warm hart toe, waarvan de belangrijkste kernwaarden zijn: oprecht, betrokken en gedreven. Dat zie je terug in hun werkhouding, ongeacht de functie die ze hebben. Het hechte team van DB Keukens zet zich elke dag weer met plezier en passie in voor een gezamenlijk doel: het ontzorgen van klanten met een droomkeuken of -badkamer.

Wil je meer weten over DB Keukens? Bekijk onze bedrijfsfilm, lees meer over onze geschiedenis of kom gerust een bakkie koffie doen bij één van onze vestigingen. Welkom!

Ontstaan DB Keukens

Van de werkvloer

Ik ben er trots op dat binnen onze kringen iedereen DB kent

Financial controller Wilco Keurhorst

Lees medewerkersverhaal
Vacature-leerling-keukenmonteur
Vacature-Verkoopadviseur

Je omscholen tot keukenmonteur

Stel, je wilt graag keukenmonteur worden. Maar je hebt geen relevante werkervaring of opleiding. Dat is geen probleem. Bij ons kun je een gedegen interne opleiding volgen tot keukenmonteur. Ook als je al keukenmonteur bent en je wilt doorontwikkelen in het vak kun je een opleiding volgen aan het DB Vakcollege. 

In kleine groepen en op een informele manier leer je in korte tijd alles over de montage van keukens, zowel de basiskennis als de fijne kneepjes van het vak. Je leert dit samen met collega’s en onder begeleiding van een ervaren trainer.

Vacature-Servicemonteur-Keukens
Vacature-Sanitair-monteur

Ook voor de functie van sanitair monteur bieden wij een gedegen interne opleiding. Met ervaren begeleiding leer je alle werkzaamheden van een sanitair monteur (o.a. slopen, metselen, leidingwerk, elektro en tegelen) in de praktijk. Je werkt mee aan mooie klussen bij particulieren thuis en voert alle werkzaamheden van A-Z uit. 

Als je geen ervaring hebt met de genoemde werkzaamheden dan is dat geen probleem. Wij kunnen je uitstekend opleiden. Wel is het belangrijk dat je handig bent en technisch inzicht hebt. 

BBL-opleiding tot keukenmonteur

Schoolverlaters kunnen een BBL-opleiding tot keukenmonteur volgen. Deze opleiding kan gevolgd worden aan meerdere ROC's, onder andere in Tilburg, Rotterdam en Amersfoort. Tijdens deze opleiding ben je in dienst van DB Keukens en ga je met een ervaren collega vier dagen per week op pad om keukens te monteren of service te verlenen.

Op het ROC krijg je één dag in de week praktijk- en theorielessen. De opleiding duurt 2 jaar en na afronding van de mbo-opleiding kun je zelfstandig aan de slag als keukenmonteur bij DB Keukens.

Vacature-leerling-keukenmonteur

Je omscholen tot verkoopadviseur

Vacature-verkoopadviseur-keukens

Wil jij omscholen tot verkoopadviseur? Maak kennis met deze praktische en inspirerende opleiding waarin je de basis legt voor een baan als verkoopadviseur. Theorie, online opdrachten, inspirerende gastcolleges, boeiende bedrijfsbezoeken èn de praktijk, ondersteunen jouw groei tot verkoopadviseur. Stap voor stap ga je keukens ontwerpen..

Omscholen tot medewerker klantteam

Wil jij omscholen tot medewerker klantteam? Maak kennis met deze praktische en inspirerende opleiding waarin je de basis legt voor een functie als medewerker klantteam. Theorie, online opdrachten, inspirerende gastcolleges, boeiende bedrijfsbezoeken èn de praktijk ondersteunen jouw groei tot medewerker klantteam. Stap voor stap ga je keuken orders controleren.

Vacature-kantoormedewerker

Meer weten over het werken bij DB Keukens of de mogelijkheden tot omscholing? Neem dan contact op met één van onze vestigingen voor een informeel kennismakingsgesprek.