Menu

De afwisseling tussen creatief en commercieel vind ik erg leuk

Sinds 2014 werkt Joanne bij Keur Keukens in Haarlem. Ze begon met een stage en werkt momenteel als fulltime verkoopadviseur. Ze vertelt wat ze precies doet en wat haar werk leuk maakt.

In 2014 moest Joanne voor haar opleiding (junior accountmanager) stage lopen. Dit heeft zij destijds gedaan bij Keur Keukens en het beviel aan beide kanten erg goed. Daarom is ze na haar stage parttime blijven werken bij Keur Keukens. Toen ze haar diploma behaalde ging ze fulltime aan de slag als verkoopadviseur. Op dit moment volgt Joanne de NIMA SALES opleiding.

SieMatic-showroom-Haarlem-Keur-Keukens

Het werk van Joanne is erg afwisselend. Ze is voornamelijk bezig met het voeren van gesprekken met klanten, het ontwerpen van keukens en het beantwoorden van e-mails van klanten. Daarnaast is cappuccino's drinken ook een belangrijk onderdeel van haar werk, zegt Joanne met een knipoog. Als verkoopadviseur drink je namelijk veel koffie met klanten.

Het leukste aan haar werk vindt ze de afwisseling tussen creatief en commercieel. Op het ene moment ben je creatief bezig met het ontwerpen van een keuken en op het andere moment ben je in gesprek met de klant om een keuken te verkopen. 

Ook vind ze het leuk dat geen klant hetzelfde is. "Je verkoopt vrijwel nooit dezelfde keuken, omdat elke klant anders is."

Ieder klant is anders, daarom verkoop je vrijwel nooit dezelfde keuken

"Toen we vanwege de coronamaatregelen geen klanten in de showroom mochten ontvangen besefte ik me dat ik de persoonlijke gesprekken miste en hoe leuk het is om met zoveel verschillende mensen aan de tafel te zitten. Elke klant is anders en dat maakt het werk zo leuk."

Joanne probeert altijd voor een 9+ te gaan door net een stapje harder te lopen voor de klant. Dit doet ze bijvoorbeeld door veel aandacht te geven aan de tekening of snel te reageren op e-mails van klanten.

SieMatic-verkoopadviseurs-Haarlem-Keur-Keukens

"Ik vind het leuk om unieke keukens te verkopen. Keukens die je niet zo vaak ziet, zoals bijvoorbeeld een gouden keuken met een koper-kleur aanrechtblad. Of een gele keuken met een zwart aanrechtblad."

Bij Keur Keukens worden ook keukens van SieMatic verkocht. Joanne vind dit ook erg leuk om te doen, omdat ze dan ook een stukje merkbeleving verkoopt. "Je weet dat als een klant hier een keuken koopt, dat diegene ook echt een goede keuze maakt."

DB KeukenGroep is een menselijke organisatie

Joanne heeft het erg naar haar zin bij DB KeukenGroep. "DB KeukenGroep is een menselijke organisatie, je bent hier geen nummer. Je krijgt veel vrijheid en werk je met mooie materialen." 

Een paar jaar geleden behaalde Joanne als eerste vrouw binnen DB KeukenGroep een omzetrecord. Dit was een mooie mijlpaal waar ze hard voor gewerkt heeft. "Zoiets vergeet ik niet snel."

Joanne Grisnich

DIT ARTIKEL IS GESCHREVEN DOOR
VERKOOPADVISEUR JOANNE GRISNICH

Terug naar overzicht